Får man övningsköra med släp?

Ja, du får övningsköra med släp när du ska ta B-körkort, men det finns vissa regler att följa. Du måste vara minst 17 år och 6 månader gammal för att övningsköra med en lätt släpvagn, både privat och på körskola.

 

Regler för övningskörning med släp:

  • Ålderskrav: Du måste ha fyllt 17 år och 6 månader.
  • Körkortstillstånd: Du behöver ett giltigt körkortstillstånd för grupp 1.
  • Handledare: Vid privat övningskörning måste du ha en godkänd handledare som har gått en introduktionsutbildning de senaste fem åren.
  • Skyltning: Skylten "ÖVNINGSKÖR" ska vara väl synlig bakifrån under övningskörningen.

Fälgarnas betydelse för säker körning

Valet av rätt fälgar är viktigt när du övningskör med släp eftersom det påverkar bilens stabilitet och hantering. På OCL Brorssons erbjuder vi fälgar som bidrar till en jämn och stabil körupplevelse, vilket är särskilt viktigt när du kör med släp. Våra fälgar ger dig också bättre kontroll över fordonet, något som är avgörande när du hanterar en släpvagn.

Genom att välja fälgar från OCL Brorssons kan du förbättra både säkerheten och prestandan på din bil, vilket är extra viktigt när du övningskör med släp. Besök oss för att se hur våra fälgar kan hjälpa dig att köra säkrare och mer bekvämt.

Fälgfrågor
Peter Norlin
Peter Norlin

Fälgspecialist

Peter Norlin, fälgspecialist på OCL Brorssons. Med mångårig erfarenhet och expertis inom fälgbranschen hjälper Peter kunder att hitta de perfekta fälgarna för deras fordon. För frågor eller konsultationer, vänligen kontakta honom på p.norlin@oclbrorssons.se.