Får man parkera på huvudled?

Nej, det är inte tillåtet att parkera på en huvudled. Du får dock stanna kort för att släppa av eller plocka upp passagerare, förutsatt att du inte utgör ett hinder eller fara för andra trafikanter. Om det finns en parkeringsskylt under huvudledsskylten är det tillåtet att parkera.

 

Vad gäller för parkering och stannande?

  • Stanna: Du får stanna på en huvudled för att släppa av eller hämta upp passagerare, om det kan göras utan att hindra eller utgöra en fara för andra trafikanter.
  • Parkera: Generellt är det förbjudet att parkera på en huvudled. Undantag görs om det finns en parkeringsskylt under huvudledsskylten.

Viktiga parkeringsregler

  • Parkering är förbjuden på platser där du hindrar annan trafik eller utgör en fara.
  • Du får inte parkera inom tio meter före och efter en korsning eller övergångsställe.
  • Det är inte tillåtet att parkera på gångbana, cykelbana eller i cykelfält.
  • Vid parkering längs vägar i mörker ska parkerings- och baklyktorna vara tända så att andra trafikanter ser dig.

Fälgar och din bils prestanda

Förutom att följa parkeringsregler är det viktigt att din bil är utrustad med rätt fälgar för bästa prestanda och säkerhet. Rätt fälgar kan förbättra bilens stabilitet, hanterbarhet och ge den ett snyggare utseende.

Hos OCL Brorssons hittar du ett brett sortiment av fälgar som passar alla bilmodeller och behov. Våra fälgar är designade för att ge din bil optimal prestanda och ett stilfullt utseende. Besök oss på OCL Brorssons för att hitta de perfekta fälgarna för din bil.

 

Avslutande tankar

Att känna till reglerna för stannande och parkering på huvudled är viktigt för att undvika böter och bidra till en säkrare trafikmiljö. Kom ihåg att alltid kontrollera skyltar och markeringar innan du parkerar din bil. För optimal prestanda och säkerhet, se till att din bil är utrustad med rätt fälgar från OCL Brorssons. Besök OCL Brorssons för mer information och för att upptäcka vårt sortiment.

Fälgfrågor
Peter Norlin
Peter Norlin

Fälgspecialist

Peter Norlin, fälgspecialist på OCL Brorssons. Med mångårig erfarenhet och expertis inom fälgbranschen hjälper Peter kunder att hitta de perfekta fälgarna för deras fordon. För frågor eller konsultationer, vänligen kontakta honom på p.norlin@oclbrorssons.se.