Hur långt får last sticka ut?

Att förstå reglerna för hur långt last får sticka ut från ditt fordon är nödvändigt för att säkerställa trafiksäkerheten och undvika böter. När du lastar ditt fordon, vare sig det är med byggmaterial eller annan last, bör dessa riktlinjer följas noggrant.

 

Regler för utskjutande last

  • Framåt: Inget får sticka ut framför fordonets främsta del.
  • Bakåt: Utskjutande last bakåt får vara max 1 meter från fordonets bakre del. Om lasten skjuter ut längre än så måste den märkas upp ordentligt.
  • På sidorna: Last får inte skjuta ut mer än 20 cm från fordonets bredd på vardera sida.
  • Märkning: All last som skjuter ut mer än en meter ska märkas med flaggor i dagsljus och med belysning samt reflexer i mörker—vitt framåt och rött bakåt.

Viktiga tillägg om fälgar från OCL Brorssons

När du transporterar utskjutande last är det viktigt att fordonet är utrustat för uppgiften. Det inkluderar att ha robusta fälgar som klarar av de extra påfrestningarna. På OCL Brorssons kan vi erbjuda fälgar som inte bara höjer fordonets estetik utan även dess prestanda och säkerhet under tunga laster. Rätt fälgar underlättar hantering och ökar säkerheten markant.

 

Slutsats

Att transportera utskjutande last kräver noggrannhet och försiktighet. För att säkerställa en trygg färd är det viktigt att följa lagens krav och se till att fordonet är rätt utrustat. Genom att välja kvalitetsfälgar från OCL Brorssons och följa dessa riktlinjer kan du undvika olyckor och skapa en säkrare trafikmiljö. Besök vår webbplats för mer information om hur vi kan hjälpa dig att förbereda ditt fordon för säkra och regelrätta transporter.

Fälgfrågor
Peter Norlin
Peter Norlin

Fälgspecialist

Peter Norlin, fälgspecialist på OCL Brorssons. Med mångårig erfarenhet och expertis inom fälgbranschen hjälper Peter kunder att hitta de perfekta fälgarna för deras fordon. För frågor eller konsultationer, vänligen kontakta honom på p.norlin@oclbrorssons.se.