Var går gränsen för rattfylleri?

Gränsen för rattfylleri i Sverige är 0,2 promille alkohol i blodet eller 0,10 milligram alkohol per liter utandningsluft. Om du har en högre alkoholhalt än detta när du kör, kan du bli dömd för rattfylleri. Påföljderna inkluderar böter eller fängelse i upp till sex månader och vanligtvis återkallas körkortet.

 

Vad innebär grovt rattfylleri?

För grovt rattfylleri går gränsen vid 1,0 promille alkohol i blodet eller 0,50 milligram alkohol per liter utandningsluft. Straffet kan vara fängelse i upp till två år och körkortet kan återkallas i upp till 24 månader.

 

Kan du bli dömd under gränsen?

Ja, även om du har en alkoholhalt under 0,2 promille, kan du fortfarande bli dömd om du inte kan köra på ett betryggande sätt. Polisen har rätt att stoppa och testa förare om de misstänker alkoholpåverkan.

 

Säkra din bil med rätt fälgar

Förutom att följa lagar och regler om alkohol i trafiken, är det viktigt att din bil är utrustad för bästa möjliga prestanda och säkerhet. Rätt fälgar spelar en avgörande roll. De kan förbättra bilens stabilitet, hanterbarhet och ge den ett snyggare utseende.

Hos OCL Brorssons hittar du ett brett utbud av fälgar som passar olika bilmodeller och behov. Våra fälgar är designade för att ge din bil optimal prestanda och ett stilfullt utseende. Besök oss på OCL Brorssons för att hitta de perfekta fälgarna för din bil.

 

Avslutande tankar

Att känna till gränserna för rattfylleri är avgörande för att undvika allvarliga konsekvenser och säkerställa säkerhet i trafiken. Se till att din bil är utrustad med rätt fälgar för bästa möjliga prestanda. För mer information och för att upptäcka vårt sortiment, besök OCL Brorssons.

Fälgfrågor
Peter Norlin
Peter Norlin

Fälgspecialist

Peter Norlin, fälgspecialist på OCL Brorssons. Med mångårig erfarenhet och expertis inom fälgbranschen hjälper Peter kunder att hitta de perfekta fälgarna för deras fordon. För frågor eller konsultationer, vänligen kontakta honom på p.norlin@oclbrorssons.se.