Hur vet jag fälgens bredd?

Att veta fälgens bredd är avgörande för att säkerställa att däck och fälgar passar perfekt och fungerar optimalt på din bil. Här är en enkel guide för att hjälpa dig att mäta fälgens bredd och vad du bör tänka på.

 

Hur mäter man fälgens bredd?

  1. Kontrollera märkningen: På många fälgar finns bredden stämplad på insidan av fälgkanten. Den anges vanligtvis i tum, till exempel "7.5J", vilket betyder att fälgen är 7,5 tum bred.

 

  1. Mät med en linjal eller skjutmått: Om bredden inte är stämplad på fälgen kan du mäta den själv. Följ dessa steg:
  • Ta bort däcket från fälgen om möjligt.
  • Placera fälgen på en plan yta med insidan nedåt.
  • Mät avståndet mellan fälgens innerkanter där däcket sitter an. Detta är den faktiska fälgbredden och mäts från säte till säte, inte från ytterkant till ytterkant.

 

  1. Mäta med däck på: Om du inte kan ta av däcket, mät bredden på fälgen där däckets sidor möter fälgen. Dra av cirka 6 mm för att få den exakta fälgbredden.

 

Varför är fälgbredden viktig?

Fälgbredden påverkar både utseende och prestanda hos ditt fordon. En för bred eller för smal fälg kan påverka bilens hantering, däckslitage och komfort. Det är därför viktigt att välja en fälgbredd som passar både din bil och dina däck.

 

Praktiska tips för att välja rätt fälgar

  • Konsultera bilens manual: Bilens manual anger rekommenderade fälgstorlekar för din bilmodell.
  • Använd fälgkalkylatorer: På nätet finns många fälgkalkylatorer som kan hjälpa dig att jämföra olika fälgbredder och hitta den bästa för din bil.
  • Rådgör med experter: Om du är osäker kan du alltid kontakta experter för rådgivning.

 

Fälgar från OCL Brorssons

På OCL Brorssons erbjuder vi ett brett sortiment av fälgar i olika bredder och storlekar som passar just din bil. Besök oss på oclbrorssons.se för att hitta de perfekta fälgarna för dina behov. Vårt team av experter finns tillgängligt för att ge dig råd och vägledning så att du kan göra det bästa valet för din bil.

 

Genom att välja rätt fälgar säkerställer du att din bil inte bara ser bra ut utan också presterar optimalt. Kontakta oss idag och upptäck vårt sortiment av fälgar som passar alla typer av fordon och körförhållanden!

Fälgfrågor
Peter Norlin
Peter Norlin

Fälgspecialist

Peter Norlin, fälgspecialist på OCL Brorssons. Med mångårig erfarenhet och expertis inom fälgbranschen hjälper Peter kunder att hitta de perfekta fälgarna för deras fordon. För frågor eller konsultationer, vänligen kontakta honom på p.norlin@oclbrorssons.se.