Hur vet man navstorlek?

Att veta vilken navstorlek din bil har är viktigt för att säkerställa att fälgarna passar korrekt. Här är en guide som hjälper dig att enkelt hitta rätt navstorlek för din bil.

 

Steg-för-steg Guide

  • Mät med skjutmått: Det mest precisa sättet att mäta navstorleken är att använda ett skjutmått. För att göra detta, måste fälgen vara demonterad från bilen. Placera skjutmåttet på insidan av navhålet och mät diametern. Detta är din navstorlek.
  • Använd onlinetjänster: Om du inte har tillgång till ett skjutmått, kan du använda tjänster som Wheel-Size.com. Där kan du söka upp din bilmodell och få detaljerade specifikationer, inklusive navstorlek, även kallad "Center Bore".
  • Kontrollera fälgarna: Många gånger är navstorleken tryckt på insidan av fälgarna. Om det är svårt att hitta eller läsa, kan du mäta manuellt med ett mindre skjutmått.
  • Kontakta experter: Om du fortfarande är osäker på vilken navstorlek din bil eller fälgar har, tveka inte att kontakta oss på OCL Brorssons. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt.

 

Vikten av korrekt navstorlek

Navstorleken är avgörande för att säkerställa att fälgarna sitter ordentligt på bilen. Felaktig navstorlek kan leda till obalans, vibrationer och potentiellt farliga körförhållanden.

 

Bultmönster och inpressningsdjup

Förutom navstorlek måste du också veta bilens bultmönster och inpressningsdjup (ET-mått). Bultmönstret anger hur många bultar som används och deras cirkeldiameter. Detta är viktigt för att se till att fälgarna passar perfekt på din bil.

 

Koppling till fälgar

Hos OCL Brorssons erbjuder vi ett brett sortiment av fälgar som passar olika bilmodeller. Våra fälgar är designade för att passa perfekt på din bil, med korrekt navstorlek och bultmönster.

Genom att välja rätt fälgar kan du förbättra både bilens utseende och körupplevelse. Vi har ett team av experter redo att hjälpa dig hitta de bästa fälgarna för din bil, oavsett om du letar efter något sportigt, elegant eller robust.

Slutord

Att veta din bils navstorlek är inte bara en teknisk detalj; det är en viktig del av att säkerställa en smidig och säker körupplevelse. Genom att följa ovanstående steg kan du enkelt hitta rätt navstorlek och välja fälgar som passar perfekt. För ytterligare hjälp och för att utforska vårt utbud av fälgar, besök oss på oclbrorssons.se.

Fälgfrågor
Peter Norlin
Peter Norlin

Fälgspecialist

Peter Norlin, fälgspecialist på OCL Brorssons. Med mångårig erfarenhet och expertis inom fälgbranschen hjälper Peter kunder att hitta de perfekta fälgarna för deras fordon. För frågor eller konsultationer, vänligen kontakta honom på p.norlin@oclbrorssons.se.