Vad har jag för bultcirkel på min bil?

Att ta reda på bultcirkeln för din bil är enkelt och viktigt, särskilt när du planerar att byta fälgar eller däck. Bultcirkeln (eller bultmönstret) beskriver antalet bultar och avståndet mellan dem. Den anges som till exempel "5/112", där "5" representerar antalet bultar och "112" är avståndet mellan bultarna i millimeter.

 

Så här hittar du din bultcirkel:

  • Kontrollera bilens manual: De flesta bilmanualer innehåller detaljer om bilens hjul och fälgar, inklusive bultcirkeln.
  • Titta på hjulen: Många gånger är bultmönstret stämplat på insidan av fälgen. Leta efter en kod som liknar "4/100" eller "5/114,3".
  • Sök online: Det finns många webbplatser och databaser som listar bultcirklar för olika bilmodeller. En snabb sökning med bilens märke och modell bör ge dig svaret.

 

Exempel på vanliga bultmönster:

  • 4/100: Vanligt på mindre bilar som Honda Civic och Volkswagen Golf.
  • 5/112: Ofta sett på tyska märken som Audi och Mercedes-Benz.
  • 6/139,7: Vanligt på SUV och lätta lastbilar som Toyota Hilux och Chevrolet Silverado.

 

Varför är bultcirkeln viktig?

Att ha rätt bultcirkel är avgörande för att fälgarna ska passa korrekt på din bil. Fel bultmönster kan leda till problem med säkerheten, såsom att hjulen inte sitter ordentligt fast, vilket kan resultera i vibrationer eller i värsta fall att hjulet lossnar under körning.

 

Anknytning till fälgar och vår verksamhet

På OCL Brorssons erbjuder vi ett brett utbud av fälgar som passar alla bilar, oavsett bultcirkel. När du väl har identifierat din bils bultcirkel, kan du enkelt hitta fälgar som passar perfekt. Våra fälgar är designade för att inte bara se bra ut utan också för att förbättra bilens prestanda och säkerhet.

 

Kort sammanfattning:

För att hitta din bils bultcirkel, kontrollera bilens manual, insidan av fälgen eller sök online. Att veta din bultcirkel är nödvändigt för att säkerställa att de nya fälgarna passar korrekt. Besök oss på OCL Brorssons för att hitta rätt fälgar för din bil.

För mer information om fälgar och hur du väljer rätt, besök vår webbplats oclbrorssons.se eller kontakta oss direkt för personlig rådgivning.

Fälgfrågor
Peter Norlin
Peter Norlin

Fälgspecialist

Peter Norlin, fälgspecialist på OCL Brorssons. Med mångårig erfarenhet och expertis inom fälgbranschen hjälper Peter kunder att hitta de perfekta fälgarna för deras fordon. För frågor eller konsultationer, vänligen kontakta honom på p.norlin@oclbrorssons.se.